Ντε Πασκάλις, Λουίτζι

Ο ιταλός συγγραφέας Λουίτζι Ντε Πασκάλις (Luigi De Pascalis) γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1943 στο Λάντσανο του Αμπρούτσο και κατοικεί στη Ρώμη. Τα έργα του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας: φανταστικό, ιστορικό και φιλοσοφικό μυθιστόρημα, μυστήριο, ενώ είναι δημοφιλής και εκτός των συνόρων της χώρας του.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στη αμερικάνικη ανθολογία, The Fantastic Swordsmen, μαζί με έργα των Λ. Σπραγκ Ντε Καμπ (ο οποίος τον χαρακτήρισε «μεσογειακό Τόλκιν»), Λόρδου Ντάνσανι, Ρόμπερτ Χάουαρντ, Χ.Φ. Λάβκραφτ και Μάικλ Μούρκοκ.

Το μυθιστόρημά του Il Signore delle Furie Danzanti (Ο Άρχων των Ερινύων, 2006) εγκαινιάζει μια σειρά ιστοριών μυστηρίου που εκτυλίσσονται στην αρχαία Ρώμη του 4ου αι. μ.Χ. με πρωταγωνιστή τον Γάιο Κέλσο.

Το έργο Βυζαντινός Εσπερινός ήταν υποψήφιο to 2016 για το σημαντικότερο ιταλικό λογοτεχνικό βραβείο, το Premio Strega, ενώ διακρίθηκε με το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος Premio Αcqui Storia.

Ο συγγραφέας έχει τιμηθεί δύο φορές, μεταξύ άλλων, με το βραβείο Φανταστικής Λογοτεχνίας Premio Italia, εις διπλούν, και με το βραβείο Carlo Lorenzini για την εικονογράφηση του γκράφικ νόβελ Πινόκιο (2011).